Kasalar duvar evinsizluğuna hummalıca yerleştirilecek ve kanat ile döşeme arasındaki ayakyolu 4 mm’ yi aşmayacaktır.
Yeni binalarda belirli yüksekliğe sahip binaların yangın merdiveni yapmasının ıztırari olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına sahip olan binalarda yangın merdivenleri bina planına dahil edilir.
Bu kapılar, yangın sırasında insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerine yardımcı tutulmak için mutasavvertır.
Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları kabilinden bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.
Başarılı olan kombinasyonlar, markaları ile korunmak zorundadır. Eşkıymeti iddiası ile pencere evet da donanım bileğnöbettirilemez (onaylı test ve değerlendirme merkezleri aracılığıyla maruz assesment’ler hariç).
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler delik önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rakik malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçün olmadığı muhtevain sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut henüz zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın bapsı 1900 TL den başlamış olan fiyatlara uydurmak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın Yangın Kapısı bapsı olarak da nitelendirilir.
EN 14600: Yangına direnç ve/yahut duman kontrolör özellikleri bulunan kapı sistemleri ve açılabilir pencereler – Kurallar ve sınıflandırma
Yangın merdiveni bapları yangın simultane hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlamlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel baplardır.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları hummalı beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Bu tür yapıların her birinde en azca 2 bağımsız kaçış merdiveni evet da gayrı çıkışlar esenlanacaktır.
Yangın Kapısı asıl amacı insanların ziyan görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bu baplar, yangın merdiveni boşluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde dünyaarı çıkmasını sağlar.